U bent hier: Home / Over de school

Over de school

VSO Maarland maakt deel uit van Speciaal Onderwijs Brielle. Dit bestaat uit SO-afdeling De Watertoren(4 tot 12 jarigen), VSO-afdeling Maarland (12 tot 18 jarigen), een auti/structuur-afdeling met drie VSO-groepen en één VSO-zorggroep. De school valt onder de onderwijsgroep EduMare en  het samenwerkingsverband VOVPR.

Na de herfstvakantie 2014 heeft de school een nieuw gebouw betrokken. Het SO  en het VSO zitten in gescheiden vleugels en hebben elk hun eigen ingang. De leerlingen komen met taxibusjes of met eigen vervoer naar school. Sommige leerlingen komen met de fiets of lopend en er is zelfs een leerling die met de scooter komt. De leerlingen komen via de hoofdingang de school binnen. Voor de school is een groot terrein dat gebruikt wordt als parkeerplaats. Het is niet toegestaan om te parkeren op de taxirotonde. Ook aan de achterkant van het gebouw is een parkeerterrein voor bezoekers. Dit is te bereiken via de Rik (langs jongerencentrum Bravo) of via de Gaffelaar (langs het zwembad). 

Het gebouw ligt aan de rand van Brielle met uitzicht over de weilanden. Naast de school is een vijver waarin regelmatig statige zanen rondzwemmen. Er is veel ruimte rondom het gebouw. Aan de voorkant ligt het grote schoolplein met pannaveldje, tafeltennistafel en basketbalpaal. Ook staan er twee loungesets van steigerhout. Naast en achter het gebouw liggen de schooltuintjes en de kippen- en konijnenren. Daar staat ook het instructiegebouw voor het werken in de tuin en het vak dierverzorging. Ook ligt het plein voor de structuur- en zorgleerlingen aan de achterkant. Het is prettig dat deze leerlingen hun eigen plein hebben met een schommel, een basket en wat speelmateriaal.