U bent hier: Home / Foto's / De Singel

 De Singel

Tijdens arbeidsmatig werken hebben we een opdracht gekregen van "Planet Wool". Dit is een bedrijfje dat wollen mutsen verkoopt voor een goed doel in Nepal.

De leerlingen hebben "Planet Wool" stickers op tasjes geplakt. Deze moesten precies in de hoek van het tasje geplakt worden en ook nog recht. De leerlingen deden heel erg hun best. Het was een gezellig werkje om zo met elkaar te doen.

Arbeidsmatig werk

 

 

Zo'n 35.000 fluorescerende hartvormige stickers en blacklight zorgen sinds afgelopen vrijdag voor een visueel spektakel in de 580 meter lange Maastunnel te Rotterdam. Het project is een liefdesverklaring van studio Vollaerszwart aan alle Rotterdammers, maar ook een verjaardagscadeau voor de Maastunnel. Die bestaat op Valentijnsdag 2019, 77 jaar. Op 14 februari is De Singel naar Rotterdam gereden om daar in de tunnel of love te lopen, kijken, zingen en dansen. Het was een heel leuke ervaring!

Singel in de Maastunnel

 

 Als afsluiting van ons thema 'afval scheiden en plastic soep' hebben we een rondleiding gekregen op de gemeentewerf in Brielle. We hebben gezien dat al het afval gescheiden weggegooid moet worden. Van het afval worden weer nieuwe spullen gemaakt: recyclen heet dat. Ook hebben de leerlingen plastic afval op het strand weggehaald!

Afval en recyclen

 

 Omdat juf Janine haar schouder heeft gebroken tijdens het skiën was dat voor Singel een aanleiding om het te hebben over het menselijk lichaam. Deze week hebben we het gehad over het skelet. We zijn naar Bahurim van het Pentacollege tegenover onze school geweest om daar in het biologielokaal een echt skelet te bekijken. Het was reuze interessant en leerzaam. Sommige leerlingen konden precies aangeven waar een ander, bijvoorbeeld de juf of papa, iets gebroken had. Volgende keer gaan we praten over onze organen en mogen we wederom op bezoek bij Bahurim om de organen pop te bekijken.

Het Skelet